Blog > Komentarze do wpisu
Rurki z kremem

Tego przysmaku nie trzeba chyba nikomu przedstawia. Wytrawny smak ciasta pozostaje tutaj jako t這 dla s這dkiego nadzienia, a krucha struktura wypieku przyjemnie kontrastuje z g豉dkim kremem. To bardzo delikatny deser, zr闚nowa穎ny harmoni smak闚 i faktur. Chrupi帷y, efektowny a przy tym bardzo prosty w przygotowaniu no i przede wszystkim pyszny :) Przepis podpatrzy豉m u Doroty.

Rurki z kremem (30 sztuk)

  • 250 g m彗i
  • 125 g mas豉
  • 125 g kwa郾ej, g瘰tej 鄉ietany (ja u篡豉m kremowego twaro磬u)
  • szczypta soli
  • nadzienie (ja u篡豉m po prostu bitej 鄉ietany)

Ciasto zagnie嗆, owin望 w foli spo篡wcz i sch這dzi w zamra瘸rce przez oko這 60 minut. Cienko rozwa趾owa i poci望 na d逝gie paski o szeroko軼i oko這 1,5 cm. Foremki nat逝軼i i nawija na nie paski ciasta, zaczynaj帷 od strony w篹szej do szerszej. Obtoczy w cukrze, pozostawiaj帷 jedn stron czyst. Piec w temperaturze 200 stopni przez oko這 15 minut, do uzyskania jasnoz這tego koloru. Po ostudzeniu foremki delikatnie usun望 i nabi kremem. Przyjemno軼i :)

wtorek, 01 marca 2011, loriell

Polecane wpisy

Komentarze
Go嗆: kabka, *.dynamic.chello.pl
2011/03/02 22:25:08
wygl康aj 郵icznie! a nabra豉m na nie ochot eh szkoda, 瞠 nie mam takich foremek... pozdrawiam!
-
dagmara_65
2011/03/03 10:24:31
Bardzo kusz帷e! pyyychooota!
pozdr闚ki :)
-
russkaya
2011/03/04 09:19:05
Mniam! A 郵inka leci :P
-
asialc1
2011/03/25 12:26:26
Rurki... ulubione mojej starszej c鏎ci z bit 鄉ietan :-) Moje te ;-) Oj chyba musz kupi odpowiednie foremki i w ko鎍u sama zrobi. Te wygladaj tak pysznie, 瞠 gdybym mia豉 w czym, to zrobi豉bym natychmiast zanim c鏎a wr鏂i z zer闚ki ;-)
Durszlak.pl


Kontakt do mnie